Hengergörgős csapágyak, egysoros( N,NU, NJ, NUP )

Hengergörgős csapágyak: NU, NJ, NUP, N sorozatok. Egysorú hengergörgős csapágyak, kosárral ellátva, ahol a görgők vezetése valamelyik csapágygyűrű két válla között történik. A hengergörgős csapágyak nagy terhelés mellett is nagy fordulatszámot képesek elviselni.

lNU sorozt: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrű váll nélküli ( a belső gyűrű mindkét oldalra kijár ).

lNJ sorozat: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrűn egy, ezért a csapágy a tengely egyoldali axiális vezetésére alkalmazható. ) Belső gyűrű egyoldalra kijár )

lNUP sorozat: szerkezetileg hasonló az NJ rendszeréhez, de az egy vállal rendelkező belső gyűrű másik oldalán egy különálló válltárcsa van, így kétoldali axiális rögzytésre alkalmazható.

lN sorozat: fix belső gyűrű mindkét oldalon vállakkal.

lHJ sarokgyűrű: Az NU és NJ sorozat ellátható HJ sarokgyűrűvel így ezek a sorozatok ebben a összeállításban alaklmazhatóak mindkét irányú axiális terhelésre. Az NU sorozat két oldalór nem szerelhető HJ sarokgyűrűvel ,mert az a görgők megszorulásához vezet !

Tovább

A hengergörgős csapágyak az egyik leggyakrabban használt alkatrész az iparban. A csapágyak fontos szerepet töltenek be az akár legkisebb gépalkatrészekben is, mivel biztosítják a mozgások szabályozását és az anyagok vagy gépek megfelelő működését. Az egysoros hengergörgős csapágyak, mint például a N, NU, NJ és NUP típus, népszerű választást jelentenek azok számára, akik kiváló minőségű, megbízható csapágyakra vágynak.

Az egy soros hengergörgős csapágyak struktúrája nagyon egyszerű. A görgők sorba rendezettek a belső gyűrű és az külső gyűrű között, amelyek szilárdan rögzítettek egymáshoz. Ezen görgők gördülnek a belső és külső gyűrű felületén keresztül, amelyeket sűrű kenőanyag réteggel borítanak be. Így az egy szorosan összekapcsolt görgőknek a belső és külső gyűrű közötti mozgása megkönnyíti a vezetők különböző és hosszabb felületeken történő mozgatását.

Ezek a csapágyak kiváló megoldást nyújtanak azok számára, akik nagy terhelésekre vagy nehéz körülményekre számítanak, például az ipar, a közlekedés, az energiaipar, valamint az építőipar számos területén is. Emellett a hengergörgős csapágyak rendkívül hatékonyak, és magasabb maximális sebességhez is használhatók, mint más típusú csapágyak. Az előzőekben felsorolt ágazatok számos területén felhasználásukra törekednek, hogy biztosítani tudják a gördülékeny és hatékony munkavégzést.

Összességében az egy soros hengergörgős csapágyak kiváló választásnak bizonyulnak azok számára, akik egy megbízható, erős és gyors csapágyra vágynak a különböző iparágakban és alkalmazásokban. A hengergörgős csapágyak garantálják az állandó teljesítményt és azon munkafolyamatok stabil működését, amelyekben alkalmazzák.

Tovább