Gyártók

SKF csapágy

skf_logo

A legnagyobb múltú csapágy gyártó, legszélesebb kínálattal és innovációs fejlesztésekkel.

Alapítója a Svéd Sven Wingquist aki megtervezte és megalkotta az első golyóscsapágyat. Azóta is töretlen mértékben fejlesztenek, így az SKF minden iparágat képes ellátni termékeivel, a csapágyakon kívül, mindenféle tartozék, és segédberendezés megtalálható, valamint széles körű kenőanyagok. Minden a mire a ipari és gyártó partnereknek szüksége lehet. Az SKF mint csapágygyártó a legszélesebb körű tartozékokkínálattalal rendelkezik, a megszokott legmagasabb svéd SKF minőségben – csapágyházak, szorítóhüvelyek, anyák, zsírzók.

FAG csapágy

fag_logo

Az FAG csapágyak az INA csapágyakkal együtt a Schaeffler Csoport márkái. A különlegesen széles termékpaletta megtalálható ipari, valamint autós szegmensben, ugyanakkor jelentős OEM beszállítás során első beépítésként alkalmazzák a vezető autógyártók is : BMW, Volvo, VW csoport. A német minőség az FAG csapágyak minden területén megtalálhatóak, így az FAG termékek piacvezető termékei nem igényelnek karbantartást, az adott jármű teljes élethosszában karbantartás nélkül képesek működni.

KBS csapágy

kbs_logo

A kínai gyártók toronymagasan legmagasabb minőségű gyártója, nagyon stabil minőséggel és kiválló termékkínálata. A többi kínai gyártóval ellentétben ők nem csak egy egy sorozatot gyártanal olcsó áron, hanem teljes sorozatokon, árukhoz képest stabilan és jó minőségben. A több évtizedes Magyarországi értékesítési tapasztalatok alapján a KBS az olcsó kategóriában is jó minőséggel képviseli magát, ár érték arányban a legjobb.

KOYO csapágy

koyo_logo

Japán első számú csapágy gyártója. Ipari és járműcsapágyakban a Koyo igen széles választékkal képviselteti magát, ugyanakkor a KOYO jelentő beszállító a motorkerékpár csapágyaknál is. Ezeket a termékeket mind OEM mind utólagos beépítésnél ugyanabban a legmagasabb Japán minőségben kapja a vevő. A KOYO csapágyak kizárólag Japánban és Angliában készülnek. A Koyo mint csapágy gyártó a JTEK Japán gyártó vállalat csapágygyártó egységeként majd 100 éve készít csapágyakat, a legmagasabb minőségi szinten.

NACHI csapágy

nachi_logo

A Japán csapágygyártás csúcsa, a legmagasabb minőséggel. Majd száz éve készítenek csapágyakat, ők fejlesztették és gyártották először a szférikus csapágyakat, amikben azóta is piacvezetőek. Mindemellett jelentős kínálatuk és piaci szerepük van a precíziós és szerszámgép csapágyakban, ahol csak a minőség számít. Ugyanakkor az autóiparban a Toyota és a KIA gyári OEM beszállítója, Európában is. A nachi foglalkozik még robottechnikával és forgácsolószerszámokkal, de ezeket Európában nem forgalamazzák.

NSK csapágy

nsk_logo

Japán első gördülőcsapágy gyártója. Rengeteg autóipari beszállítás mellett ( generátor, önindító )jelentős szerszámgép csapágy és mozgatóelem kínálatunk. A csapágyak mellett szerszámgépekhez készítenek golyósorsóka, támasztó és vezetőgörgőket, Lineáris csapágyakat kerámiacsapágyakat, a megszokott Japán minőségben.

NTN csapágy

ntn_logo

A NTN a világ 3. legnagyobb csapágygyártója. Az NTN vasúti csapágyai külön egyedileg vannak fejlesztve, ezket a csapágyakat használják a Japán nagy sebességű vonatokhoz.

Az NTN 2010 óta NTN-SNR néven szerepel, mivel többségi tulajdont szerzett a francia SNR gyártó felett. Így kiegészítve az autóipari termékek gyártását és fejlesztését. Ugyanakkor az SNR is jelentős vasútipari szereplő Európában.

Timken csapágy

timken_logo

A Timken a világ első számú kúpgörgős csapágy gyártója, az alapító Henry Timken 1898-ban szabadalmaztatta a kúpgörgős csapágyat, amit azóta is ők gyártanak a legnagyobb számban és választékban. A timken azon kevés gyártók közé tartozik akik saját maguknak állítják elő az alapanyagot is. A Timken a működés során több speciális kisebb gyártót is felvásárolt, Például: Rollon, Philadelphia Gear, Fafnir. A legnagyobb Inch méretben gyártó csapágygyártó. Ugyanakkor a felvásárolt kisebb gyártók révén jelenősen növelte piaci részesedését a tűgörgős csapágyak, valamint a precíziós csapágyak ( Fafnir ) piacán.

Megadyne ékszíj

megadyne_logo

A Megadyne az AMMEGA csoport tagja. Teljes ékszíj kínálattal az összes ékszíjakkal és erőátvitellel kapcsolatos szíjak alkalmazásában. Akár eredeti OEM felhasználás akár utángyártott termékként keresi.

A Megadyne termékkínálat magába foglalja az ékszíjak, fogasszíjak, bordásszíjak, laposszíjak, ékszíjtárcsák standard vagy egyedi igényekre szabott szíjak elérhetőségét.