Beálló golyóscsapágyak ( önbeálló )

Az önbeálló golyóscsapágy az egyik legalkalmasabb megoldás, ha olyan mechanikai rendszer tervezése, építése vagy javítása a cél, amelyhez olyan golyóscsapágyra van szükség, amely önműködően igazodik a terhelésekhez, nem igényel külön beállítást és karbantartást, és nagy sebességek esetén is stabil működést biztosít.

Az önbeálló csapágyak legfontosabb jellemzője, hogy az önbeálló jelleggelrendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy ha a csapágy terhelése megváltozik, a csapágy általában önműködően átáll a megfelelő helyzetbe, hogy a terhelést optimálisan tudja elosztani. A tanulópont lehetővé teszi, hogy a csapágy hosszú távon tartósan és megbízhatóan működjön, és hogy a terhelés változása ne okozzon állandóan problémákat.

Az önbeálló csapágyak leggyakrabban hengeres vagy golyós csapágyak formájában jelentek meg. Mindkét típus lehetővé teszi a csapágyaknak, hogy könnyen elviseljék a terheléseket és azok változásait. Ezenkívül gyakran előnyösek olyan esetekben, amikor a terheléseket különböző irányokból érik, mivel ezek a csapágyak képesek különböző irányokban változó terheléseket kezelni.

Az önbeálló csapágyak különösen hasznosak olyan rendszerekben, ahol a terhelésnek állandó és nagy változásoknak kell ellenállnia. Az ilyen megoldások általában jó minőségű és hosszú élettartamúak, így nagyon népszerűek az ipari alkalmazásokban, a nagy gépekben és más hasonló megoldásokban.

Összességében az önbeálló golyóscsapágy egy kiváló megoldás olyan mechanikai rendszerekben, ahol a terhelések állandóan változnak. Ha olyan komplex rendszert tervezel, amelyben ezt a funkciót szeretnéd beépíteni, akkor érdemes megfontolnod az önbeálló csapágyak alkalmazásának lehetőségét.

Tovább

Az önbeálló golyóscsapágyak és hengergörgős csapágyak nagyon fontos és elterjedt elemek az ipari alkalmazásokban. Ezek a csapágyak kiváló minőségű csapágyak, amelyek lehetővé teszik a gépek és berendezések sima és hatékony működését.

Az önbeálló golyóscsapágyak különösen értékesek azért, mert képesek önbeállni azokon a helyzeteken, amikor a tengelyük nem ideális vagy nyomás alatt áll. Ez az egyedülálló képesség lehetővé teszi, hogy az önbeálló golyóscsapágyak a folyamatos terheléseknek ellenállóak legyenek, és javítsák a gépek hatékonyságát anélkül, hogy károsodnának.

Az önbeálló hengergörgős csapágyak is nagyon hasonlóak az önbeálló golyóscsapágyakhoz, de egy kicsit más szerkezeti felépítésűek. Az önbeálló hengergörgős csapágyak egyszerűen megoldják a nem ideális tengelyhelyzeteket, és magasabb terhelésekkel is megbirkóznak.

Mindkét csapágyazási rendszer nagyon időtálló és tartós, így a legnagyobb teljesítménnyel dolgoznak. Az önbeálló golyóscsapágyak és hengergörgős csapágyak a legtöbb iparágban megtalálhatók, beleértve az autóipart, az energetikai szektorokat, a közlekedést és sok más területet. Az önbeálló golyóscsapágyak és hengergörgős csapágyak tehát fontos részei az ipar hasznos berendezéseinek, és lehetővé teszik a gépek hatékony és hatékony működését.

Beálló görgőscsapágyak: 22000 és 23000 sorozat. Ezek a csapágyak konstrukciójukból adódóan önbeállóak, mivel a két görgősor a külső gyűrűn gömbfelületű pályán, a belső gyűrűn homorú futópályán fut. Nagy teherhelésnek képesek ellenállni, görgői szimetrikusak és nagy átmérőjűek. Hengeres és kúpos furatokkal léteznek, a kúpos furatúak szorítóhüvelyekkel alaklamazandóak, ezáltal biztosítva a könnyű szerelést. A nagy terhelések miatt hatékony kenéssel kell ellátni a csapágyakat, ezért ezeknek a sorozatoknak létezik konőfuratos ( kenőhorony ) kivitelük is  ( W33 Jutójel ). Ezeknél a csapágy külső palástján körbemenő kenőhorony és 3 kenőfurat van. Léteznek kifejezetten vibrációs alkalmazásokhoz fejlesztett kivitelek, illetve ugyanúgy megtalálhatóak növelt csapágyhézaggal ellátott kivitelek ( C3 és C4 ).

Tovább