Csapágy

Webáruházunkban online rendelhető a legtöbb csapágy gyártó terméke , Koyo, SKF, FAG, NTN, NSK, Nachi, KBS. Csapágyak mellett színes kínálattal várjuk új és meglévő ügyfeleinket, rendkívül kedvező áron. Egyre bővülő termékeink között megtalálhatóak a különböző csapágytartozékok, Szimmeringek, O-gyűrűk, Ékszíjak. Rövid szállítási határidővel vállaljuk a világy összes gyártója által tervezett csapágy beszerzését.

Csapágyaink GLS házhozszállítással vásárolhatóak meg, gyors szállítással az ország egész területén, Budapesten és vidéken egyaránt. Raktáron lévő termékeinket másnap házhozszállítjuk. Fizessen egyszerűen online Bankkártyával vagy Paypallal, illetve utánvétes megrendelés esetén készpénzel vagy bankkártyával.

Webáruházunkban megtalálhatja a legáltalánosabb csapágy típusokat, úgy mint a golyóscsapágyak, görgőscsapágyakat (hengergőrgős, tűgörgős), de a legspecifikusabb, precíziós csapágytípus is fellelhető.

A megfelelő termék, csapágy beazonosításhoz válassza a csapágykeresőben a cikkszám vagy a méret szerinti keresést, illetve ajánlatkérésre is van lehetőség, akár nagyobb mennyiség rendelése esetén is. A csapágy belső és külső átmérő, és széllesség megadásával a kereső gombra kattintva több száz termék közül választhat márka alapján. A különböző márkák és méretek közül szűrési lehetőséggel  találhatja meg Önnek az árban, paraméterekben legjobban megfelelő terméket.

Amennyiben a csapágyak vagy más termékeink keresése nem hoz találatot vagy nem biztos az eredményben, kérjen ajánlatot az ajánatkérő felületünkön, vagy a chat illetve telefonos ügyfélszolgulatunkon.

Tovább

CSAPÁGYAK TÍPUS SZERINT:

GOLYÓSCSAPÁGYAK:

Beálló golyóscsapágyak: 1200, 1300, 2200, 2300 sorozat. A belálló golyóscsapágyak sorozatai általában két golyósorral rendelkeznek, egy közös belső gömbfelületű külsőgyűrűben futnak együtt, ennek következtében beállóak, így érzéketlenek a tengely vagy a csapágyház középvonalának kissebb szögeltérésére. Különösen ajánlott olyan helyekre ahol szöghibák keletkezhetnek. Hasonló tulajdonságai vannak a beálló görgőscsapágyakhoz, de terhelhetőségük kisebb, viszont nagyobb fordulatszámokhoz is alkalmazhatóak.

Ferdehatásvonalú golyóscsapágyak: 7000,7200,7300, 7900, 7800, 3200,3300 sorozat. Lehet egysoros, kétsoros, valamint négypontérintkezésű változatuk. Különösen alkalmasak összetett terhelések, radiális és axiális terhelések egyidejű felvételére, mivel a csapágyak külső és belső gyűrűjéban a futópályák eltoltan helyezkednek el. Többféle hatásszöggel készülnek ( alap a 40 fok, ezt nem minden gyártó jelöli, ha igen "B" jelzés ), az axiális tehetbírás a hatásszög növekedésével együtt nő. P3 és p4 futáspontos verziókban, szerszémgépekhez készült kivitelben is. Léteznek dupla, tripla, quattro párosítással, univerzális, O, X, tandem elrendezéssel.

Mélyhornyú golyóscsapágyak: 6000, 6200, 6300, 6400 sorozat. A legáltalánosabb, legszélessebb körben gyártott csapágysorozat, rendkívül széles körben alkalmazzák legkülönfélébb kivitelekben. Nem kívánnak különösebb karbantartást, nagy sorozatban készülnek emiatt áruk kifejezetten kedvező. Megszakítás nélküli futópályával rendelkeznek, lehetővé téve a nagy fordulatszám elérését radiális terhelés melett. Egyúttal képes némi axiális terhelést is elviselni, kialakításából fakadóan mindkét irányból. Létezik kétsoros kivitele is, felépítésében megegyezik az egysorossal. Alaptípusai a nyitott verziók valamint az egy és kétoldalt zárt kivitelek, fém és gumiporpédős kialakítással.A zárt kivitelek a csapágyak teljes élettartalmára el vannak látva kenőanyaggal gyárilag, így beszerelés előtt nem szabad kimosni, melegíteni őket. A nyitott verziókat beszerelés előtt érdemes megtisztítani a konzerváló kenőanyagtól. Külön rendelésre a gyári kenőanyagok kérhetőek magasabb hőállóságú kenőanyagtöltettel, illetve nagyobb vagy kisebb radiális hézagokkal C3, C4 ill, C2 kivitelek.

Keskeny kivitelű golyóscsapágy: belső és külső átmérőjükben követik a szabvány méreteket, és minden más paraméterükben megegyeznek a több mélyhornyú golyóscsapágyakkal. 6800 ( 61800), 6900 ( 61900 ) sorozatok. Gyakoriak és minden méretben elérhetőek a külső paláston palásthoronnyal ellátott kivitelek ( nútos ), ezeket rögzítőgyűrűvel együtt is lehet rendelni ( NR )

Miniatűr golyóscsapágyak: 600, 620 as sorozat. Léteznek metrikus és Coll ( Inch ) méretezésben, nyitott zárt kivitelben, valamint C3 novelt radiális hézeggal. Minden paraméterükben hozzák a többi mélyhornyú golyóscsapágyak tulajdonságait.

GÖRGŐS CSAPÁGYAK:

Hengergörgős csapágyak: NU, NJ, NUP, N sorozatok. Egysorú hengergörgős csapágyak, kosárral ellátva, ahol a görgők vezetése valamelyik csapágygyűrű két válla között történik. A hengergörgős csapágyak nagy terhelés mellett is nagy fordulatszámot képesek elviselni.

NU sorozt: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrű váll nélküli ( a belső gyűrű mindkét oldalra kijár ).

NJ sorozat: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrűn egy, ezért a csapágy a tengely egyoldali axiális vezetésére alkalmazható. ) Belső gyűrű egyoldalra kijár )

NUP sorozat: szerkezetileg hasonló az NJ rendszeréhez, de az egy vállal rendelkező belső gyűrű másik oldalán egy különálló válltárcsa van, így kétoldali axiális rögzytésre alkalmazható.

N sorozat: fix belső gyűrű mindkét oldalon vállakkal.

HJ sarokgyűrű: Az NU és NJ sorozat ellátható HJ sarokgyűrűvel így ezek a sorozatok ebben a összeállításban alaklmazhatóak mindkét irányú axiális terhelésre. Az NU sorozat két oldalór nem szerelhető HJ sarokgyűrűvel, mert az a görgők megszorulásához vezet !

Tűgörgős csapágyak: HK, NK, NA, sorozatok. Ez a sorozat olyan hengergörgős csapágyak sorozata ahol a gördülőelemek ( görgők ) átmérőjükhöz képest vékonyak és hosszúak. Az alacsony keresztmetszetek ellenére terhelhetőségük nagy, így a korlátozott beépítési helyekre kivállóan alkalmasak. Leggyakoribb típusai: Mélyhúzott tűgörgős csapágyak, belső gyűrűs tűgörgős csapágyak, belső gyűrű nélküli tűgörgős csapágyak.

Beálló görgőscsapágyak: 22000 és 23000 sorozat. Ezek a csapágyak konstrukciójukból adódóan önbeállóak, mivel a két görgősor a külső gyűrűn gömbfelületű pályán, a belső gyűrűn homorú futópályán fut. Nagy teherhelésnek képesek ellenállni, görgői szimetrikusak és nagy átmérőjűek. Hengeres és kúpos furatokkal léteznek, a kúpos furatúak szorítóhüvelyekkel alaklamazandóak, ezáltal biztosítva a könnyű szerelést. A nagy terhelések miatt hatékony kenéssel kell ellátni a csapágyakat, ezért ezeknek a sorozatoknak létezik konőfuratos ( kenőhorony ) kivitelük is  ( W33 Jutójel ). Ezeknél a csapágy külső palástján körbemenő kenőhorony és 3 kenőfurat van. Léteznek kifejezetten vibrációs alkalmazásokhoz fejlesztett kivitelek, illetve ugyanúgy megtalálhatóak növelt csapágyhézaggal ellátott kivitelek ( C3 és C4 ).

Kúpgörgős csapágyak: 30000, 32000, 32000 sorozat + automotive csapágyak. A kúpgörgős sapágyak belső és külső gyűrűjének és a közöttük elhelyezkedő görgők kúpos kialakításúak.Ezen felépítésük során egyidejűleg alkalmasak radiális és axiális terhelések kombilált alkalmazására. Az axiális terhelés mértékét a érintkezési szög ( kúpszög ) határozza meg. Minél nagyobb ez a szög, annál nagyobb az axiális terhelhetőség. A kúpgörgős csapágyak lehetnek egy vagy kétsorosak, de akár négy sor görgő is alkalmazahtó, metrikus és coll méretben. Zárt kivitelük nagyon ritka, leginkább automotive csapágyk körében fordul elő. A kúpgörgős csapágyaknál a csapágyhézeg nincs jelölve, ez mindig a szerelés során határozandó, állítandó be, jellemzően függ a tengelyen vele együtt alkalmazott második csapágytól is.

Axiális csapágyak: 51000 , 81000, AXK sorozat ( golyós, hengergörgős, tűgörgős ) Az axiális csapágyak egyirányú ill. mindkét irányúaxiális terhelésre alkalmazhatóak, radiálisan nem terhelhetőek.Tengelyterheléstől függően lehetnek golyós, hengergörgős tűgörgős kivitelűek. Létezik axiális görgőscsapágy kivitel is, ezek a többivel ellentétben axiális terheléssel egy időben radiális terhelést is képesek felvenni, ugyanakkor önbeállóak azaz érzéketlenek a tengelyállás változásaira. Igen nagy axiális terhelhetőség mellett nagy fordulatszám mellett képesek üzemelni.

Y csapágyak: YET, YAR, YEL, UC, UE sorozat. Alapjai a mélyhornyú golyóscsapágyak 6200 és 6300 as sorozatai, de a tengelyeken többféle rögzítési lehetőséget kínálnak:

  • ·Ectentergyűrű hernyócsavarral
  • ·Hernyócsavaros rögzítés belső gyűrűn
  • ·Szorítóhüvellyel
  • ·Sajtoló illesztés

Metrikus és hüvelyk ( coll ) méretű tengelyekre szerelhetőek, mindkét oldalt surlódó tömítéssel, gyárilag kenőanyaggal töltve. Szabványosított méretezési által többféle csapágyházzal együtt alkalmazható, szerelhető.

Lineáris csapágyak: A lineáris csapágyak megoldása egy edzett felületű lineáris tengely és egy golyós lineáris csapágy párosa. Ez a párosítás költséghatékony megoldást biztosíta lineáris mozgás megvezetésében. A különböző kivitelű lineáris csapágy sokféle beépítést biztosít. A lineáris csapágy golyósora fém vagy műanyag megvezetéssel készül. A lineáris oszlop vagy tengely felülete kéregedzett. A lineáris csapágy szennylehúzóval, tömített kivitelben is elérhető. A lineáris hajtásrendszerekben orsót használnak a forgó mozgás lineáris mozgássá való átalakításához.

Golyósorsó: A golyósorsó egy mozgásközvetítő elem, ami forgó mozgást alakít át lineáris mozgássá, figyelembe véve a nagy pontosságot és terhelhetőséget.

Tovább