Mélyhornyú golyóscsapágyak

Mélyhornyú golyós csapágy:

 

Sajátos tulajdonságai miatt a gördülőcsapágyak között leggyakrabban használt csapágytípus az egysoros mélyhornyú golyós csapágy.

Két irányú terhelést tud felvenni,  külső és belső gyűrűjének köszönhetően radiális, és axiális irányban is terhelhető.

 

Megtalálhatóak nyitott, illetve zárt kivitelben. A zárt mélyhornyú golyós csapágyak fém (ZZ, 2Z, ZZE) és műanyag (2RS, 2RSH, 2NSE, DDU, LLU) tömítőtárcsával rendelkezhetnek. Ezeket a gyártók eltérően jelölik.

Előfordulhat hogy a külső paláston egy horony található a rögzítőgyűrűknek, ez pozicionálás céljából segít a szerelésnél.

1    Mélyhornyú golyóscsapágyak: 6000, 6200, 6300, 6400 sorozat. A legáltalánosabb, legszélessebb körben gyártott csapágysorozat, rendkívül széles körben alkalmazzák legkülönfélébb kivitelekben. Nem kívánnak különösebb karbantartást, nagy sorozatban készülnek emiatt áruk kifejezetten kedvező. Megszakítás nélküli futópályával rendelkeznek, lehetővé téve a nagy fordulatszám elérését radiális terhelés melett. Egyúttal képes némi axiális terhelést is elviselni, kialakításából fakadóan mindkét irányból. Létezik kétsoros kivitele is, felépítésében megegyezik az egysorossal. Alaptípusai a nyitott verziók valamint az egy és kétoldalt zárt kivitelek, fém és gumiporpédős kialakítással.A zárt kivitelek a csapágyak teljes élettartalmára el vannak látva kenőanyaggal gyárilag, így beszerelés előtt nem szabad kimosni, melegíteni őket. A nyitott verziókat beszerelés előtt érdemes megtisztítani a konzerváló kenőanyagtól. Külön rendelésre a gyári kenőanyagok kérhetőek magasabb hőállóságú kenőanyagtöltettel, illetve nagyobb vagy kisebb radiális hézagokkal C3, C4 ill, C2 kivitelek.

2           Létezik vékony, keskeny kivitelük is, amik belső és külső átmérőjükben követik a szabvány méreteket, és minden más paraméterükben megegyeznek a több mélyhornyú golyóscsapágyakkal. 6800 ( 61800), 6900 ( 61900 ) sorozatok. Gyakoriak és minden méretben elérhetőek a külső paláston palásthoronnyal ellátott kivitelek ( nútos ), ezeket rögzítőgyűrűvel együtt is lehet rendelni ( NR )

3     Miniatűr golyóscsapágyak: 600, 620 as sorozat. Léteznek metrikus és Coll ( Inch ) méretezésben, nyitott zárt kivitelben, valamint C3 novelt radiális hézeggal. Minden paraméterükben hozzák a többi mélyhornyú golyóscsapágyak tulajdonságait.

Tovább

WEbáruházunkban online rendelhető az legtöbb csapágy gyártó terméke , Koyo, SKF, FAG, NTN, NSK, Nachi, KBS.

A csapágyaink GLS házhozszállítással vásárolhatóak meg online fizetési lehetőséggel is Bankártya és Paypal, az ország egész területén Budapesten és vidéken egyaránt.

Tovább