Hengergörgős csapágyak

Hengergörgős csapágyak: NU, NJ, NUP, N sorozatok. Egysorú hengergörgős csapágyak, kosárral ellátva, ahol a görgők vezetése valamelyik csapágygyűrű két válla között történik. A hengergörgős csapágyak nagy terhelés mellett is nagy fordulatszámot képesek elviselni.

NU sorozat: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrű váll nélküli ( a belső gyűrű mindkét oldalra kijár ).

NJ sorozat: külső gyűrűn két vezetőváll, belső gyűrűn egy, ezért a csapágy a tengely egyoldali axiális vezetésére alkalmazható. ) Belső gyűrű egyoldalra kijár )

NUP sorozat: szerkezetileg hasonló az NJ rendszeréhez, de az egy vállal rendelkező belső gyűrű másik oldalán egy különálló válltárcsa van, így kétoldali axiális rögzytésre alkalmazható.

N sorozat: fix belső gyűrű mindkét oldalon vállakkal.

HJ sarokgyűrű: Az NU és NJ sorozat ellátható HJ sarokgyűrűvel így ezek a sorozatok ebben a összeállításban alaklmazhatóak mindkét irányú axiális terhelésre. Az NU sorozat két oldalór nem szerelhető HJ sarokgyűrűvel ,mert az a görgők megszorulásához vezet !

Tovább

A hengergörgős csapágyak sokféle alkalmazást találnak mindennapi életünkben. Ezek az eszközök elengedhetetlenek, ha nagyobb terhekkel kell dolgoznunk, és olyan helyzetekben is hasznosak, ahol apróbb mozdulatokat kell végeznünk. Ezek az eszközök általában hengergörgőkből állnak, amelyek minimalizálják a súrlódást, így a mozgást sokkal hatékonyabbá teszik.

Az ilyen típusú csapágyak előnye, hogy nagyon mély nyomásra is képesek, amelyek egyébként magasabb súrlódást eredményeznének. Továbbá, mivel a hengergörgők teljesen alkalmazkodnak a felülethez, amelyen mozognak, így azok tökéletesen lehetnek vízszintesek is. Mindez biztosítja, hogy minden mozgás sima legyen, és a csapágyak magas hőmérsékletet, nagy terhelés,képesek legyenek egyidőben elviselni.


A hengergörgős csapágyak számos iparágban fontos szerepet kapnak napjainkban. Autókban, repülőgépeken, építőipari gépekben, valamint az általánosabb ipari alkalmazásokban is felhasználásra kerülnek. Ezeknek az eszközöknek a használatával az ipari folyamatok sokkal hatékonyabbá válnak, így időt és pénzt takarítanak meg az üzemeltetők számára.

Összességében elmondható, hogy a hengergörgős csapágyak univerzális eszközök, amelyek széles körben használatosak a mindennapi életünkben, ahol igény a nagy teherbírás. Ezek az eszközök hatékony és megbízható működést biztosítanak, így elengedhetetlenek azokban a helyzetekben, ahol nagyobb mozgási igények vannak. A hengergörgős csapágyak emellett az idő és a pénzmegtakarítás érdekében is előnyösek a számos ipari alkalmazásban.

Tovább