Blog

Amit az NSK csapágy kapcsán tudni érdemes

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.05.18 13:17
Amit az NSK csapágy kapcsán tudni érdemes

NSK csapágy. Ismeri?

Az NSK csapágy története egészen az előző évszázad elejére nyúlik vissza. A Nippon, valamint a Seiko K.K. nevű japán cégek alapították a gyárat 1916-ban, innen kapta az NSK a nevét.

 

Több mint száz év telt el azóta, és az NSK ez idő alatt világszinten ismert multinacionális vállalat lett. 17 ezer alkalmazottal és több milliárd dolláros piaci részesedéssel bolygónk második legnagyobb csapágygyártójának számít.

 

Az NSK a kilencvenes évek legelején vette meg az évszázados múlttal bíró angol csapágygyártót, az RHP-t. Az európai piacra már olyan termékek kerülnek, amelyek az európai gyártósorokon készülnek. Európán belül egy tucat gyártóüzemmel rendelkezik az NSK, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Lengyelországban is.

 

Míg a gyártó európai jelenléte jelentős, addig Ázsiában nem terjeszkednek azokban a régiókban, ahol más, alacsony minőségű termékeket gyártó cégek igen. A minőségre épülő filozófiájuk nem engedi azt, hogy a mennyiség oltárán elveszítsék jó hírnevüket.

 

Minőség mindenek felett

 

A japánok precizitásukról, szorgalmukról ismertek, technológiai fejlettségük pedig egyértelműen a világ elitjébe emeli őket. Az NSK termékei kiváló minőségűek, egyértelműen a legjobbak közé tartoznak a csapágyiparban. Az egysoros mélyhornyú golyóscsapágyak eladott számát tekintve az NSK a piacvezető.

 

Az NSK odafigyel a vásárlóira, és a visszajelzések alapján szüntelenül dolgoznak az innovációkon, hogy kielégítsék az új igényeket. Az újdonságokon az Európai Fejlesztési Központokban dolgoznak, figyelembe véve az energiahatékonysággal, a megbízhatósággal és a pontossággal kapcsolatos elvárásokat egyaránt. Mindamellett, hogy új technológiákon dolgoznak az NSK-nál, a már meglévő termékek esetén is odafigyelnek a minőségre.

 

Mindennek köszönhetően igen komoly ügyfélkörrel rendelkezik az NSK. Autóipari óriások, mint a Ford, a General Motors, a Mercedes, a Volkswagen, a Toyota vagy éppen a Suzuki mellett a vásárlók közé tartozik az IBM, a Panasonic, a Philips és a Zanussi is.

 

Magyarországon is egyre ismertebbé vált az elmúlt évek során a japán gyártó. Az NSK remek ár/érték arányt képviselnek, mivel magas minőségűek, ugyanakkor nem megfizethetetlenül drágák.

 

Az NSK csapágy jelenléte

 

Az NSK nagy pontosságú gördülő csapágyait egyaránt használják szerszámgépek, szélturbinák esetében, míg a japánok lineáris építőelemei fellelhetők a gyártósorokon. Az NSK autóipari termékeit neves autógyártók által készített járművekbe szerelik be.

 

A szóban fogó gördülőcsapágyak kerámiagolyós kivitelei képesek akár 1500 Celsius-fokos hőségben is lehetővé tenni az acélművek működését. Jó hír, hogy a golyósorokat nem kell tulajdonképpen karbantartani, úgy is képesek ellátni a funkciójukat a CNC gépekben.

 

A görgőscsapágyakon és golyóscsapágyakon túlmenően az NSK kínálatában szerepelnek tehát lineáris mozgatórendszerek, siklócsapágyak és csapágyházegységek, Y csapágyak is. Nem hiányoznak a palettáról továbbá a kombinált csapágyegységek, a golyósorsók, az indítószerkezetek, az ipari robotok, a tengelymotorok, valamint a golyós orsó megtámasztását segítő csapágyak sem.


Csapágytípusok tekintetében mélyhornyútól kezdve ferde hatásvonalún, nyomcsapágyon, hengergörgősön, gömbcsuklókon és kúpgörgősön át tűgörgőset is állítanak elő. Széles választékot kínálnak a kerámiagolyós szerszámgépcsapágyak piacán is. Ha csapágyat szeretne vásárolni és kérdése van, írjon nekünk akár most azonnal!