Blog

Amit a FAG csapágyakról tudni érdemes

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.05.18 13:17
Amit a FAG csapágyakról tudni érdemes

FAG csapágy, a világ egyik legnagyobb gyártójától. Ismeri? Próbálta már?

A FAG egy világszinten ismert és elismert gyártó, amely kitűnő minőségű csapágyairól híres. A Schaeffler Csoport egyaránt foglalkozik alkatrészek fejlesztésével és gyártásával az autóipar, a légiközlekedés, az űrközlekedés és a gépgyártás kapcsán. Ebben a bejegyzésben a FAG csapágyról lesz szó.

 

Mindösszesen egyébként hatvan területen kerülnek alkalmazásra a FAG márka gördülőcsapágyai, motorelemei, lineáris vezetékei és siklós csapágyai. A gépiparban 250 ezer különböző FAG termék használatos, de az autóiparban is előszeretettel használják a FAG által gyártott alkatrészeket. Olyan neves gyártók üzemeiben lehet találkozni a cég csapágyaival, mint az Audi, a BMW és a Volvo.

 

A FAG csapágyak magas minőségűek

 

Ha minőségi csapágyak gyártásáról van szó, a FAG egyértelműen az élvonalba tartozik. A cég termékei alkalmasak arra, hogy akár egy jármű teljes életciklusán keresztül úgy tegyék a dolgukat, hogy közben karbantartást sem igényelnek. Mindezt az teszi lehetővé, hogy a csapágyak legyártása kizárólag rendkívül jó alapanyagokból történik mértani pontossággal.

 

A FAG olyan szakembereket alkalmaz, akik nem kizárólag ahhoz értenek, hogy minőségi csapágyakat állítsanak elő. A felhasználókkal kapcsolatban állva begyűjtenek olyan információkat, amelyek elősegítik az innovációkat, így aztán még inkább kiváló termékek előállítására nyílik lehetőség. Az ügyfelek visszajelzéseinek hála több fejlesztés is készült már az idők során, amelyeket a FAG mérnökei biztonsági és gazdasági szempontok figyelembe vételével végeztek el.

 

Méretek

 

A FAG csapágyak számos méretben kaphatóak, így a gépipar minden szereplője használhatja őket. Túl azon, hogy az autóipar számos területén fellelhetők a cég csapágyai, további hatvan iparágban lehet találkozni FAG termékekkel. Az ügyfelek számára könnyű az ideális méretű csapágyak kiválasztása, hiszen azokon egyértelmű jelölések találhatóak.

 

A méretek tekintetében a Nemzetközi Szabványozási Szervezet, azaz az ISO elveit követik. Ez egyszerre teszi lehetővé azt, hogy a termékek előállítása gazdaságosan történjen és maguk a csapágyak csereszavatosak legyenek. Az egyes FAG termékek kapcsán könnyen meg lehet tudni a méretek tekintetében a furatok, a magasságok és a külső átmérők adatait is, továbbá a csapágyak éltávolságát és szélességüket is természetesen.

Jelölések

 

Minden FAG által gyártott kiegészítőn feltüntetésre kerül, hogy ki a gyártó, továbbá magára a csapágy tulajdonságaira is egyértelmű jelölések vonatkoznak. Így a cég által gyártott magas minőségű elemeket semmilyen esetben sem lehet összekeverni más, esetleg silányabb produktumot készítő gyártók termékeivel.

 

A jelöléseket a csapágyba marják, valamint a csomagoláson tüntetik fel. A kiegészítőkön sok esetben maga a márka, a FAG is jól kivehető, továbbá az is, hogy melyik országban készült. Ezenfelül a csapágyon fellelhető egy kód is, amely a méretre és a típusra vonatkozik.

 

A termékeket besorolják a szerint, hogy milyen anyagminőséget képviselnek. Az úgynevezett TŐKÉS gyártók közé tartozik a FAG, amely azt jelenti, hogy évek óta bizonyította, hogy kiváló minőségű termékeket dob piacra. Mindez azzal jár együtt, hogy a FAG termékei drágábbak, mint egyes távol-keleti gyártók csapágyai, viszont ezzel együtt sokkal jobb minőséget is tudnak képviselni.

 

Ha kérdése van a FAG csapágyak kapcsán, keresse munkatársainkat bizalommal!