512891 FAG Csapágy

512891 FAG Csapágy

512891 FAG Csapágy

Cikkszám: 512891 FAG

Az axiális csapágyak olyan csapágyak, amelyeket főként a tengelyek vagy forgó elemek terheléseinek elviselésére terveztek. Az axiális csapágyak felfogják a nagy terheléseket, amelyeket a forgó elemeknek ki kell állniuk a mozgás során. Ezért megbízhatók és hatékonyak a különböző iparágakban.

Az axiális csapágyak rendkívül sokoldalúak, és számos különböző méretben, típusban és kialakításban elérhetők. Példák a gördülő csapágyakra, a golyós vagy a hengeres csapágyakra. Ezek a csapágyak különböző anyagokból, például acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, műanyag, acéllemez vagy bronz vezetőkosárral, ami azt jelenti, hogy számos környezeti körülményhez és munkavégzési feltételhez könnyen alkalmazkodhatnak.

Az axiális csapágyak kiválóan alkalmasak olyan alkalmazásokra, mint például járművek, repülőgépek, nehéz gépek, a kőolaj- és gázipar, a szénbányászat és még sok más. Kiemelkedő tulajdonságaik közé tartoznak az alacsony súrlódás, a nagy teherbírás, a hosszú élettartam és a precíziós működés. Így lehetővé teszik a sima és hatékony mozgást még a legnagyobb terhelések alatt is.

Az axiális csapágyak tehát létfontosságúak a sok különböző iparágban, ahol a nagy terhelésű forgó elemek megbízható és tartós működést igényelnek. A magas minőségű axiális csapágyak biztosítják a problémamentes működést és hozzájárulnak a termelékenység és a hatékonyság növeléséhez.

Bővebben
Elérhető :  1 db
Márka :
FAG
Kategória :
Csapágy-Egyéb csapágyak
Szállítási idő :
1-2 munkanap
További adatok

Részletek

Az axiális csapágyak olyan fontos alkatrészek, amelyek lehetővé teszik a forgódinamikai rendszerek hatékony működését, különösen olyan helyzetekben, amikor a tengelyek irányban fellépő erőket át kell vezetni vagy ellen kell állni. Ezek a csapágyak alkalmazhatók számos iparágban és alkalmazásban, például gépgyártásban, gépjárműiparban, légiiparban és szállítóeszközökben.

Az axiális csapágyak funkcionális előnyeit a tervezési és szerkezeti elemek biztosítják. 

Az axiális csapágyak egyirányú ill. mindkét irányú axiális terhelésre alkalmazhatóak, radiálisan nem terhelhetőek.Tengelyterheléstől függően lehetnek golyós, hengergörgős, tűgörgős kivitelűek. Létezik axiális görgőscsapágy kivitel is, ezek a többivel ellentétben axiális terheléssel egy időben radiális terhelést is képesek felvenni, ugyanakkor önbeállóak azaz érzéketlenek a tengelyállás változásaira. Igen nagy axiális terhelhetőség mellett nagy fordulatszám mellett képesek üzemelni.

Az axiális csapágyak széles körben használhatók olyan alkalmazásokhoz, ahol az erőátvitel általi hosszabb élettartam és a megbízhatóság kulcsfontosságú tényező. A csapágyak jellemzően acélból készülnek, de sok esetben vannak hőkezeltek, vagy bevonatokkal látnak el, hogy megfeleljenek a különböző környezeti kihívásoknak. A kiváló minőségű axiális csapágyak hosszabb élettartamot és kevesebb karbantartást biztosítanak, így javíthatják az üzemeltetés hatékonyságát és költséghatékonyságát.

Az axiális csapágyak különféle méretűek és típusúak lehetnek, ezért alapos tervezési és méretezési elemzések szükségesek ahhoz, hogy az adott alkalmazásra legmegfelelőbb választást lehessen kiválasztani. A megfelelő axiális csapágy megválasztása a kívánt teljesítmény és megbízhatóság biztosításához elengedhetetlen.

Gördülőelemeket tekintve lehetnek golyós axiális csapágyak, tűgörgős axiális csapágyak, illetve hengergörgős axiális csapágyak.


 

Adatok

search helper
512891
search helper in lowercase
512891