Szimering

Webáruházunkban a Szimering kategóriáknál megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbb terméket, óriási választék kedvező áron. Nézzen körül nálunk, használja a keresőt! Kínálatunkban szerepel: ipari, járműipari (automotív) és mezőgazdasági (agro) felhasználásra alkalmas szimeringek is. Kerresen méret szerint. Adja meg a keresett szimering szélességét, valamint a belső és külső átmérőjét. Szimeringeknél legtöbbször ez adja a cikkszámot is. Metrikus méretek mellett Inch (coll) méretezésben is fellelhetőek többféle alapanyagbban. 

Mit jelent a szimering?

A szimering egy tömítőgyűrű, rugóval ellátott forgó tengely tömítés.  Alapanyagokban: NBR, VITON/FPM/FKM, ACM - kifejezetten járműipari szimering, motorolajnak ellenáll.

Legnépszerűbb gyártók: CORTECO, KTT, NOK, SOG, MITSUMI, SIMIRIT

Működési elve: a tömítő ajkat egy rugós gyűrű folyamatosan a tengelyhez szorítja. 

Kiegészítő termékkörök, melyeket lentebb egy kattintással áttekinthet!

Tovább

A szimering egy olyan tengelyek forgó mozgását tömítő gyűrű, amely feladata, hogy megakadályozza a folyadékok vagy gázok szivárgását két, egymás mellett helyezkedő felület között. A szó eredete a angol "seal" (tömítés) és "ring" (gyűrű) szavakból ered, és széles körben használják az iparban és a járműiparban is.

A szimeringek anyaguk alapján lehetnek különböző típusúak, például: gumi ( NBR ), PTFE vagy viton ( FKM, FPM ). Hasonlóan fontos, hogy a szimering megfelelő méretben kerüljön kiválasztásra, hogy tökéletesen illeszkedjen a felületek közé, és ne engedje át a folyadékot.

A szimeringek alkalmazása különböző területekbe terjed, beleértve a járműipar, az energetika, az élelmiszeripar, az orvostechnika és a háztartási gépek gyártását. Az autóalkatrészekben gyakran alkalmazzák az autó motorjában, a váltóban, a kerékagyakban és a tengelyekben is.

A szimeringeknek nagy jelentősége van az iparban, mivel fontos szerepet játszanak a gépelemek és a rendszerek helyes működésében. Az eseti szimering cserék biztonsági okokból szükségesek, mivel ha a szimering meghibásodik, az nem csak a gép helyes működését, hanem a környezet védelmét is veszélyeztetheti.

Összességében, a szimeringek használata számos területen nélkülözhetetlen és alapvető fontosságú az ipari folyamatok és gépelemek számára. Azok az emberek, akik érdeklődnek a gépészet, a járműipar vagy más iparágak iránt, szükségképpen találkoznak majd a szimeringekkel, mint fontos és alapvető technikai elemekkel.

Tovább