Blog

A Timken csapágy ideális választás

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.09.26 08:41
A Timken csapágy ideális választás

Ismeri az egyik legrégebbi csapágy gyártót?

Azt tudva, hogy nagyon sokféle csapágytípus létezik, már meg sem lepődünk azon, hogy bizony gyártóból is rengeteg van. Akadnak olyan eszközök, ahol nem fontos a minőség, de a csapágy határozottan nem ilyen. Éppen ezért nem árt valamennyire tisztába kerülni az egyes gyártókkal, illetve márkanevekkel, ha valóban jó színvonalú, hosszú élettartamú és megbízható terméket szeretnénk vásárolni. A Timken csapágy egy nagyon jó opciónak számít, úgyhogy ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről is vele!

 

Néhány szó a csapágyakról

 

A csapágyak alapvető felépítése igen hasonló, külső és belső gyűrűvel, valamint ezek között mozgó gördülőtestekkel rendelkeznek. Sokféleképpen lehet őket csoportosítani, például aszerint, hogy golyós- vagy görgőscsapágyról beszélünk, ami azon múlik, hogy milyen gördülőtestek vannak benne. Ezenfelül az erőhatások iránya alapján, a minőség szerint is különbséget tehetünk, de egysoros és kétsoros, vagy szétszerelhető és nem szétszerelhető változatokat is megkülönböztethetünk. Kínálatunkban kommersz darabok és speciális igényeket kielégítő, kiemelkedő minőségű csapágyak is elérhetők.

 

Nézzünk meg egy konkrét példát!

 

A Timken kúpgörgős csapágyak egyszerre képesek felvenni a radiális, valamint az egy irányból ható axiális erőket. Méretezésüket tekintve találhatunk metrikus és hüvelyk méretezésű darabokat egyaránt, ezért érdemes alaposan odafigyelni a választásnál.

 

Szétszedés szempontjából ezek a szétszedhető csapágyak táborát erősítik, jellemzően két darabra lehet bontani őket. A belső gyűrű és a külső gyűrű között találjuk meg a kosárszerkezettel - általában sajtolt lemezkosárral, de időnként műanyaggal is - ellátott görgősort. Amikor szereljük, a belső és a külső gyűrű külön kerül a helyére.

 

Ahhoz, hogy az ellenvezetés megfelelő legyen, szükséges egy másik, szemben beépített csapágy is, mivel, ahogy írtuk, csak egyirányú axiális erők felvételére alkalmas. 

 

“B” sorozat esetén nagyobb a hatásszög, mint ahogy az az alapkivitel esetében jellemző, míg az “R” a peremes külső gyűrűs változatokat jelöli.

 

Miért éppen a Timken csapágy?

 

Már említettük, hogy milyen fontos a megfelelő minőség. A 18. század végén Henry Timken amerikai feltaláló szabadalmaztatta a kúpgörgős csapágyat. Ezután pedig létrehozta a Timken csapágyvállalatot, amely mind a mai napig minőségi csapágyakat gyárt azok számára, akiknek fontos a megbízhatóság.

 

A nagy múlt mellett, s hogy eredetileg is ehhez a névhez fűződik a kúpgörgős csapágy megalkotása, talán az is számot tarthat az érdeklődésre, hogy a Timken már a Marsot is megjárta. A tavalyi évben a Marsra érkező marsjáró sima landolását tekintve igen fontos szerepet játszottak a Timken csapágyai, ami ebből meggyőző lehet számunkra is, hogy képesek ehhez megfelelő precizitású csapágyat alkotni.

 

Ez nem az első ilyen projektjük, hiszen már korábban is az ő csapágyaikkal működött két marsjáró is. Akár az űr vagy egy másik bolygó, akár a Föld a célpont, a Timken csapágyak beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Amennyiben tehát fontos a nagy múlt és tapasztalat, a megbízható szerkezet, s valóban minőséget szeretnénk választani, jó ötlet, ha nálunk, az onlinecsapagybolt.hu webáruházban is vetünk egy pillantást a Timken termékeire.

 

Természetesen ne feledkezzünk meg arról sem mindeközben, hogy a jó döntéshez a méretek, a kialakítás és az alkalmazás körülményeivel való kompatibilitás is legalább olyan fontos. Nézze meg kínálatunkat, és válasszon igényei szerint!