Blog

Amit a Koyo csapágyról tudni kell

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.05.30 08:30
Amit a Koyo csapágyról tudni kell

Japán csapágy? Koyo csapágy?

A Koyo a japán JTEKT Corporation csapágy márkája. A cég még 2006-ban jött létre a Koyo Seiko Co. és a Toyoda Machine Works egyesülésének köszönhetően. A Koyo csapágyakat világszerte nagy népszerűség övezi, mert a gyártó magas minőségű termékeket állít elő, termékpalettája pedig rendkívül széles. Ár/érték arány tekintetében nehéz volna jobb gyártót megnevezni.

 

A JTEKT gyáraiból kikerülnek egészen miniatűr méretű csapágyak és óriási átmérővel rendelkezők is. A legkisebb csapágyak átmérője egy milliméter, míg a legnagyobbaké hét méter.

 

Nem csak a méretek tekintetében magaslanak ki a Koyo csapágyak. A gyárakban a legmodernebb innovációkat vetik be, így hibrid kerámia csapágyak előállítása mellett más speciális környezetű csapágyakat is kifejlesztettek, kielégítve ezzel a legmodernebb iparágak elvárásait.

 

Néhány szó a Koyo csapágygyárakról

 

Összesen 18 csapágygyártó üzem van a JTEKT Corporation birtokában. Hat országban van jelen a vállalat hat központtal. A berendezésgyártók mellett a végfelhasználók számára is tud újdonságokat kínálni a Koyo.

 

A japán csapágyak az autóipartól kezdve a mezőgazdaságon, az építőiparon és a nehéziparon át a sebességváltók, a reduktorok, az elektromos motorok és az általános gépek tekintetében is szóba jönnek. A Koyo gyárai rendelkeznek a szükséges nemzetközi tanúsítványokkal.

 

Mindamellett, hogy a Koyonál fókuszálnak a magas minőségre, technológiai újdonságokra, van még egy szempont, amire kiemelten odafigyelnek. Ez nem más, mint a környezetvédelem. E nemes cél érdekében olyan csapágyakat készítenek, amelyek súrlódása csekély, energiaveszteségük sem jelentős, így élettartamuk hosszabb. Mindennek egyenes következménye, hogy kevesebb szennyezést jelentenek ezen csapágyak a környezet számára. A gyárak megújuló energiaforrásokat is használnak, mint a szélenergia, amely szintén hozzájárulnak bolygónk élhető jövőjéhez.

 

A Koyo csapágy típusai

 

Mint az már említésre került, a Koyo csapágyai között egyaránt vannak apró és gigantikus méretű csapágyak. Azonban nemcsak méret, hanem típusok tekintetében is számos variáció lelhető fel a japánok repertoárjában.

 

Az egyik ilyen kategóriát a mélyhornyú golyóscsapágyak képviselik. Ezek a gördülőcsapágyak közül a legkedveltebbek. Ez a csapágy egyidőben támogatja a sugárirányú, valamint egy meghatározott fokú axiális terhelést is. A porvédős csapágyak esetén nem kell a kenéssel foglalkozni, miert ezen csapágyak előkenettek. Ez utóbbi típusba tartozó csapágyak egyszerűbbé teszik az alkalmazások tömítési struktúráját.

 

Az extra és miniatűr golyóscsapágyak esetében van nyílt típus, amit széleskörűen alkalmaznak. Vannak árnyékolt vagy zárt típusok is, a karimájúak pedig tengelyirányban is könnyedén elhelyezhetőek.

 

A kétsoros golyóscsapágyak azért nagyszerűek, mert teherbírásuk jobb. Lehet ilyen Koyo csapágyakat kapni egytömítésű és kettős tömítésű kivitelben egyaránt. A kúpos görgőscsapágyak azt a célt szolgálják, hogy megfeleljenek a nehéz vagy ütéses terheléses alkalmazásoknak is. Léteznek továbbá önbeálló, hengergörgős, mélyhornyos, tűgörgős, exsev és kerámia, precíziós és autóipari csapágyak is. Ezekről további információk érhetők el a gyártó hivatalos weboldalán és az ott található elektronikus katalógusban.

 

Ha a csapágyak kapcsán kérdése van, írjon nekünk, vagy kérjen árajánlatot és kollégáink szívesen segítenek.