Blog

Amit a Megadyne márkáról és a Megadyne ékszíjakról tudni érdemes

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.05.27 09:48
Amit a Megadyne márkáról és a Megadyne ékszíjakról tudni érdemes

Olcsótól a prémiumig ! Egy gyártótól - Megadyne ékszíjak

Amit a Megadyne márkáról és a Megadyne ékszíjakról tudni érdemes

 

Ha még nem hallott a Megadyne márkáról és a Megadyne ékszíjakról, akkor ez a blogbejegyzés Önnek szól. Igyekszünk tiszta vizet önteni a pohárba annak kapcsán, hogy mit érdemes tudni erről a gyártóról, kinek lehet jó választás a Megadyne termékeit választani.

 

A Megadyne számára nem jelent akadályt egyetlen egyedi igény sem. Termékpalettájukon egyaránt fellelhetők a sztenderd, valamint a speciális produktumok is. Ékszíj gyártóként nemcsak a teljes ékszíj kínálat gyártása valósult meg nálunk, hanem mindezt 3 féle minőségi szintben kínálják egy gyártóként: Basic -  alap minőség, Extra - normál minőség, Oleostatic, Linea - prémium minőség.

 

Mire jó az ékszíj?

 

Az ékszíj egy rugalmas jellegű hajtóelem, amely egy gyűjtőfogalom. Ékszíjakon belül megkülönböztetünk fogazott ékszíjakat, dupla ékszíjakat, ez utóbbiakat szokás hatszög vagy hexagonal szíjként is emlegetni. Azokat az ékszíjakat, amelyek több ékszíjat fognak össze, átlapolt szíjaknak nevezzük. Vannak továbbá mikrobordás azaz hosszbordás szíjak, keresztbordás azaz fogasszíjak, variátor-, fűnyíró ékszíjak és más bordásszíjak vagy szinkron hajtószíjak is.

 

A Megadyne által is gyártott ékszíjakra a háztartásban megtalálható eszközök esetében is szükség van. Egy mosógépben vagy egy szárítógépben a motor dobhoz történő hozzákapcsolása is szíjakkal történik. Ezek főként vulkanizált, gumiból készült kiegészítők, amelyek hosszbordás vagy sűrűbordás szíjakként váltak ismertté. Ezek ideális esetben minél alacsonyabb zajszintű, magas rotációs sebességű és alacsony költségű működést tesznek lehetővé.

 

A Megadyne története dióhéjban

 

A Megadyne történetének kezdeteihez egészen 1957-ig kell visszanyúlnunk. Egy családi vállalkozásnak indult annak idején, amikor Corrado Tadolini lapos gumi meghajtószíjak gyártásáb kezdett. A manufaktúra végül egy hatalmas multinacionális vállalattá fejlődött. Több mint hat évtizedes történelemmel rendelkezik, melyet a szüntelen fejlődés jellemez leginkább.

 

A következő fő mérföldkő az 1980-as években következett be, amikor a Tadolini család már az új technológiákat is alkalmazva fejlesztik az öntött és nyitott végű erőátviteli szíjakat. A poliuretán szíjak piacának tekintetében vezető szerepet ért el a Megadyne, amelyet az európai majd a világszintű terjeszkedés követett. 

Az új évezred hajnalán a Megadyne felvásárolta Pirelli/Dayco gumi termékeket gyártó üzemét, továbbá tárcsagyártó üzemet alapít Olaszországban. A cég teljes szinkronszíjas meghajtórendszereket tud kínálni. Az amerikai piacon is megveti a lábát a vállalat, nemcsak a gyártás, hanem az értékesítés tekintetében egyaránt. Megalapul Kínában a poliuretán termékeket gyártó üzem, így Ázsiában is fokozódik a Megadyne jelenléte. Az évek során további cégeket vásárolt a Megadyne, amelyekkel tovább erősödött a vállalat pozíciója, és egyre több és jobb minőségű ékszíj gyártására nyílt lehetősége.

 

A Megadyne az ékszíjak világában megkerülhetetlenné vált

 

A Megadyne történetében számos olyan pont is megtalálható, ami a szíjgyártás minőségi és mennyiségi előrelépését segítette. Ilyen volt 2013-ban a török, PVC és poliuretán szállítószalagokat gyártó Rultrans megvásárlása. Egy évvel később a BCA, azaz a világ egyik leghatalmasabb, újdonságokat és speciális szíjakat gyártó amerikai vállalatnak a megvételére került sor. 2015-ben a Sampla Belting megvásárlásával a szállítószalagok gyártásának megerősítése vált biztosítottá. A Helicord megvétele az autóipari szíjak, átlapolt és vágott fogazott ékszíjak gyártását segítette elő, továbbá az indiai piac előtt nyitotta meg az utat a cég számára.

 

2018-ban egy magántőke-befektető társaság, a Partners Group vásárolta fel a Megadyne csoportot. Az év végén az Ammeraal Beltech és a Megadyne egyesült AMMEGA néven.

 

Ha a Megadyne ékszíjak kapcsán kérdése volna, várjuk levelét!