Ékszíj/Fogasszíj

Tekintse meg ékszíjkínálatunkat, rendeljen online, gyors szállítással!

Röviden összegezve az ékszíjak és az e kategóriához sorolt összes szíj (fogasszíjak, hosszbordás/keresztbordásszíjak, variátorszíjak.....stb)  legfontosabb szerepe az erőátvitel. Hajtástechnikai eszközöknél elkerülhetetlen. Ahhoz, hogy kettő vagy több forgó alkatrész között az áthajtást megfelelően biztosítani tudjuk, össze kell kötnünk őket. 

Webshopunkban www.onlinecsapagybolt.hu ékszíj/fogasszíj kategória alatt válassza az Önnek megfelelő  termékcsoportot. Segítségképpen és az áttekinthetőség érdekében

az ipari alkalmazás tapasztalatai alapján listáztuk őket. 

Termékeink Ékszíj/Fogasszíj kategóriában profil, szabvány szerint:

Klasszikus/normál, burkolt ékszíjak - 5, 6, 8, Z/10, A/13, B/17, 20, C/22, 25, D/32, E/40

Klasszikus/normál, fogazott ékszíjak - ZX/10, AX/13, BX/17, CX/22

Keskeny, burkolt ékszíjak - 9,5 ; 12,5; SPZ, SPA, SPB, SPC, 3V, 5V, 8V

Keskeny, fogazott ékszíjak - XPZ, XPA, XPB, XPC, 3VX, 5VX, AVX10, AVX11,9, AVX13

Klasszikus/normál, átlapolt ékszíjak - HA, HB, HC, HD

Keskeny, átlapolt ékszíjak - HSPZ, HSPA, HSPB, HSPC, 3V, 5V, 8V

Amerikai szabványú átlapolt ékszíjak - 3V/9J, 5V/15J, 8V/25J, 3VX/9JX, 5VX/15J

Variátor szíjak (ipari és mezőgazdasági) - 13X5, 17X5, 21X6, 20X10, 22X8, 23X10, 26X8, 28X8 stb.

Hatszögletű ékszíjak - AA, BB, CC, DD, 22X22, 25X22

Fűnyíró szíjak: 3L, 4L 5L

 

Kinálatunk főbb ékszíj gyártói: Optibelt, Megadyne, SWR.

Megadnye: A megadyne mint olasz ékszíjgyártó összes minőségi szintje megtalálható és rendelhető webáruházunkból, valamint a közvetlen gyártói készlet is rendelékezésre áll 2 hetes szállítási határidővel, mennyiségi vagy értékbeni korlátozás nélkül. Amennyiben eredménytelen a keresés, vagy nem találja a megfelő ékszíjat ajánlatkérő felületünkön kérhet ajánlatot.

Megadyne termékcsaládok:

  • Baic: Alap minőség, kiválló ár érték arány
  • Extra: Normál minőség, jó ár érték arány
  • Oleostatic, Linea, Linea X: Prémium kategória.

Egyedi rendelés alapján szállítunk Bando japán gyártású ékszíjakat és variátroszíjakat, robogószíjakat közvetlenül a Bando európai raktárából.

Külső raktárből elérhetőek a SWR taiwan-i gyártású ékszíjak és variátorszíjak 3-4 napos határidővel.

Hosszméret számítás: 

 

 

Tovább

Az ékszíj, másnéven fogasszíj, egy rendkívül fontos alkatrész az autókban, amely nélkül nem tudná működtetni az autó motorját. Az ékszíj egy hosszú szíj, amely a motor tengelyeit köti össze. Az ékszíj olyan fontos, hogy ha elszakad, a motornak azonnal le kell állnia, hogy megakadályozza a súlyosabb károkat.

Az ékszíjeken futnak az autó ventilátorai, vízszivattyúi és a generátorok is, amelyek szintén rendkívül fontosak az autó működése szempontjából. Az ékszíjak általában nagyon tartósak és hosszú életűek, de rendszeres karbantartásra is szükség van, hogy biztosítsa a maximális hatékonyságot és élettartamot.

Az ékszíjeket általában feszítők segítségével optimális helyzetben tartják. Az ékszíjek feszítők azok a fordított ívhullámok, amelyek egyenes irányba vonják az ékszíjeket, így megtartják a megfelelő feszültséget, függetlenül a motor hőmérsékletétől.

Az ékszíjeknek különböző típusai vannak. A hosszú életű gumiból készült ékszíjak gyakoriak, amelyek ellenállnak a kopásnak és a hőnek. Ma már széles körben elérhetők a szintetikus ékszíjak is. A gumi ékszíjakhoz képest akár háromszor hosszabb élettartammal bírnak, és ellenállnak az olajnak, az UV-sugárzásnak és a kopásnak.

Az ékszíjek és azok feszítői kulcsfontosságú fontosságúak az autó működése szempontjából. A rendszeres karbantartás és az időszakos ellenőrzés biztosítja a megfelelő működést, a hatékonyságot és az élettartamot. Ha bármi problémája van az ékszíjjal, mindig forduljon szakemberhez. Az ékszíj biztonságos és hatékony működése nélkül az autó nem képes megfelelően működni, ezért érdemes időt szánni a rendszeres karbantartására.

Tovább