HK 2212 V

HK 2212 V

HK 2212 V

Cikkszám: HK 2212 V

A tűgörgős lemezházas csapágy egy speciális csapágy típus, amely többféle iparágban széles körben alkalmazott. A csapágy egy olyan elem, amelyet a gépek tengelye és a szerkezet között helyeznek el, és lehetővé teszi a mozgó alkatrészek sima és hatékony működését. A tűgörgős lemezházas csapágy tovább fejlesztett változata a hagyományos, görgős csapágyaknak, ami stabilitást és megbízhatóságot nyújt a működés során.

Ez a csapágy típus többek között az autóiparban, repülési és űrtechnikai iparágakban, valamint gépiparban, mezőgazdasági gépekben és egyéb iparágakban is széles körben alkalmazott. A tűgörgős lemezházas csapágy nagy terhelést bír el, és kiválóan ellenáll a vibrációknak és a radikális terheléseknek. Ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá a csapágyat a magas sebességű gépekhez és azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a pontos és precíz mozgás elengedhetetlen.

Az érintkezési felületet között görgőket alkalmaznak. A görgők révén a csapágy sima, precíz mozgást tesz lehetővé. Az összes alkotóelem ötvözött acélból készül, amely tartósságot és kopásállóságot biztosít a csapágy számára. Emellett a csapágy precíziós szabványoknak megfelelően gyártják, hogy maximális hatékonyságot és hosszú élettartamot nyújtson a felhasználónak.

Összességében a tűgörgős lemezházas csapágy megbízható és tartós csapágy megoldást kínálnak, kicsi átmérőkhöz a különböző iparágak számára, amelyek magas színvonalú precizitást és mozgékonyságot kívánnak elérni gépeikben és alkalmazásaikban. A csapágy kiemelkedő rugalmasságot és terhelésbírást nyújt a felhasználónak, lehetővé téve a sima és hatékony működést.

Bővebben
Nincs raktáron
Márka :
KOYO
Kategória :
Csapágy-Egyéb csapágyak
Szállítási idő :
1-2 nap
Belső átmérő (mm) :
22
Külső átmérő (mm) :
28
Szélesség (mm) :
12
Referencia Cikkszám :
HK2212
További adatok
Nettó ár:
1 078 Ft
Bruttó ár:
1 369 Ft
Nincs raktáron
Kérjen árajánlatot!
Amennyiben keresőfelületünkön még így is olyat próbál keresni, amit nem tud rögtön megrendelni a webshopból, gombnyomásra kérhet ajánlatot külső raktárunkból.

Részletek

A tűgörgős lemezházas csapágyak olyan speciális csapágy típusok, amelyeket főként nagy terhelésű és pontos mozgást igénylő gépekben használnak. Az elnevezés tűgörgősre utal, mivel a csapágy belső részében apró, görgők találhatók, amelyek a teher elosztását és az egyenletes mozgást biztosítják.

A tűgörgős lemezházas csapágyak olyan készülékeknél alkalmazhatók, ahol a terhelés nagy és a sebesség is jelentősen változik, kis átmérők mellett. Az ilyen típusú csapágyak stabilitása, tartóssága és megbízhatósága miatt népszerűek a gépiparban, az autógyártásban és az egészségügyi berendezések gyártásában is.

A tűgörgős lemezházas csapágyak kialakítása a következőképpen történik: a görgők futhatnak kosárban , vagy kosár nélküli telegörgős kivitelben. A csapágy külső és belső gyűrűi pedig pontosan megmunkáltak és megkeményítettek, hogy felvegyék a terhelést és biztosítsák a hosszú élettartamot. A tűgörgős lemezházas csapágyakat általában össze kell szerelni a gép specifikus igényeihez igazodva, de a gyártók rendelkeznek különböző méretekkel és megoldásokkal, hogy minden kliens számára megfelelő paraméterekkel rendelkező csapágyat tudjanak biztosítani.

Az ilyen típusú csapágyak előnyei közé tartozik az egyenletes futás, a csendes működés és az alacsony energiaszükséglet. A tűgörgős lemezházas csapágyak rendkívül terhelhetőek, és ellenállnak a külső behatásoknak, mint például a nagy mechanikai terhelések vagy a vibrációk. Ezek a csapágyak képesek az egyenletes terhelés elosztására, aminek köszönhetően kisebb a deformációs és kopási hajlamuk, és hosszú élettartammal rendelkeznek.

A tűgörgős lemezházas csapágyak általánosan használtak az iparban, és különféle méretekben és típusokban elérhetőek. Az alkalmazásuktól függően választhatunk zárt vagy nyitott változatot, különböző átmérőkkel és terhelési kapacitással. Ezek a csapágyak számos iparágban megtalálhatóak, például a gépiparban, a repülőgép- és űriparban, az autógyártásban és a nehézgépek területén.

Adatok

search helper
HK2212V
search helper in lowercase
hk 2212 v