32221 JR YA1 CONE KOYO Csapágy

32221 JR YA1 CONE KOYO Csapágy

32221 JR YA1 CONE KOYO Csapágy

Cikkszám: 32221 JR YA1 CONE KOYO

A kúpgörgős csapágyak olyan speciális csapágyak, melyeket főként az ipari gépek alkalmaznak, ahol nagy igény van a kimagasló teljesítményre és a hosszú élettartamra. Ez a típusú csapágy kifejezetten terhelések, például nagy nyomaték, nagy sebesség vagy nagy hőmérséklet esetén használható.

Az ilyen csapágyak kúpos kialakítása miatt kiemelkedő stabilitással rendelkeznek. A kúpgörgős csapágyak belső és külső gyűrűjének és a közöttük elhelyezkedő görgők kúpos kialakításúak.Ezen felépítésük során egyidejűleg alkalmasak radiális és axiális terhelések kombilált alkalmazására. Az axiális terhelés mértékét a érintkezési szög ( kúpszög ) határozza meg. Minél nagyobb ez a szög, annál nagyobb az axiális terhelhetőség

Ezek a csapágyak jelentősen csökkentik a súrlódást és a kopást, ezáltal minimalizálják a karbantartásra fordított időt és költséget. A kúpgörgős csapágyak a pontos és sima forgást teszik lehetővé, így a gépek hatékonyabban működhetnek. Emellett a csapágyak kiváló terhelésviselő képessége miatt optimalizálják a gépek teljesítményét és növelik a termelékenységet.

Összességében a kúpgörgős csapágyak kiemelkedően jó választás azoknak az ipari cégeknek, amelyeknek fontos a megbízható és hosszú élettartamú gépek üzemeltetése. A kúpos kialakítás és a speciális tulajdonságok lehetővé teszik, hogy ezek a csapágyak a legnagyobb igénybevétel mellett is optimális teljesítményt nyújtsanak.

Bővebben
Elérhető :  2 db
Márka :
KOYO
Kategória :
Csapágy-Egyéb csapágyak
Szállítási idő :
1-2 munkanap
További adatok

Részletek

A kúpgörgős csapágyak egy olyan mechanikai eszközök, amelyek a mozgó alkatrészek kényelmes és hatékony mozgatásáért felelősek. Az ilyen típusú csapágyak a hajtóművekben, áttételezési rendszerekben, járművekben és gépekben egyaránt széles körben használják. A kúpgörgős csapágyak nagy teherbírásúak és hosszú élettartamúak, így ideálisak olyan alkalmazásokhoz, ahol magas terhelésnek vagy megbízhatóságnak kell megfelelniük.

Ezeknek a csapágyaknak a belső és külső gyűrűjei kúpos alakúak, és görgők kerülnek közéjük, amelyek a terhelést viselik és megkönnyítik a két gyűrű közötti mozgást. A kúpgörgőknek köszönhetően a csapágyak lehetővé teszik a nagyobb terhelések és a nagyobb sebességek viselését is. Az ilyen típusú csapágyak megfelelő kenést igényelnek az optimális és hosszú élettartam érdekében. A kúpgörgős csapágyak belső és külső gyűrűjének és a közöttük elhelyezkedő görgők kúpos kialakításúak.Ezen felépítésük során egyidejűleg alkalmasak radiális és axiális terhelések kombilált alkalmazására. Az axiális terhelés mértékét a érintkezési szög ( kúpszög ) határozza meg. Minél nagyobb ez a szög, annál nagyobb az axiális terhelhetőség

A kúpgörgős csapágyak számos előnnyel járnak. Először is, nagyobb terhelésekkel bírnak el, mint más típusú csapágyak, például a golyóscsapágyak. Ez a nagyobb terhelési kapacitás lehetővé teszi a csapágyak használatát olyan alkalmazásokban, ahol a terhelés nagy és folyamatos, például teherautók, vonatok, mezőgazdasági, sebességváltók, hajtóművek, gépek stb. A nagy terhelési kapacitás mellett a kúpgörgős csapágyak megengedik az egyenes és kúpos igények közötti váltást, aminek köszönhetően különböző alkalmazásokhoz alkalmazhatóak.

Ezenkívül, a kúpgörgős csapágyak alacsony súrlódási ellenállással rendelkeznek, ami hatékonyabbá teszi a mozgást. Ez a kis súrlódási ellenállás nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb hőfejlődést eredményez, ami kevesebb energiafelhasználáshoz és hosszabb élettartamhoz vezet. A kis súrlódási ellenállás mellett ezek a csapágyak rendelkeznek az alacsony zajszinttel is, ami különösen fontos olyan alkalmazásokban, ahol a zaj csökkentése kritikus.

A kúpgörgős csapágyak különböző méretű és terhelési kategóriájú változatokban érhetőek el, így könnyedén kiválaszthatók a különböző igényeknek megfelelően. Azonban fontos megjegyezni, hogy a csapágyak felhasználása előtt figyelni kell a megfelelő szerelésre, kenésre és karbantartásra, hogy meghosszabbítsuk az élettartamukat és optimális teljesítményt biztosítsunk. Készülnek metrikus és coll (inch) méretezéssel.

Összefoglalva, a kúpgörgős csapágyak hatékony és megbízható megoldást kínálnak a magas terhelésű alkalmazásokhoz. Nagy terhelési kapacitásuk, alacsony súrlódási ellenállásuk és alacsony zajszintjük miatt ideális választást jelentenek a különböző iparágakban. A megfelelő szerelés és karbantartás mellett ezek a csapágyak hosszú élettartamúak és kiváló teljesítményt nyújtanak a felhasználók számára.

Adatok

search helper
32221JRYA1CONE
search helper in lowercase
32221 jr ya1 cone