Blog

Ismerje meg a peremes csapágyház jellemzőit!

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.11.29 09:14
Ismerje meg a peremes csapágyház jellemzőit!

Ismerje meg a peremes csapágyház jellemzőit!

 

A peremes csapágyház csak egy típusa a számtalan lehetőségnek, hiszen ahogy csapágyból is sokféle létezik, a kiegészítők esetén se lehet ez másképp. Ebben a blogbejegyzésünkben ennek a változatnak szentelünk némi figyelmet. Ha csapágyhoz keres kiegészítőket, feltétlenül tartson velünk!

 

Néhány szó a csapágyakról

 

A csapágyak általános felépítése: egy külső és egy belső gyűrű, a kosár, valamint a gördülőelemek, amelyek révén a forgó mozgás kivitelezhető. Sokféle felosztásuk létezik, annak megfelelően, hogy milyen irányú terheléshez megfelelők, szétszerelhetők vagy sem, ellenállnak a szennyeződéseknek vagy igényelnek némi karbantartást. Utóbbi szempontból érdemes megemlíteni, hogy egyes csapágytípusok gyárilag el vannak látva kenőanyaggal, amely révén teljes élettartamukra megoldott ez a kérdés is.

 

A csapágyak között találunk mélyhornyú csapágyakat, hengergörgős és kúpgörgős típusokat, ferde hatásvonalú és tűgörgős változatokat, de hengergörgős és Y csapágyak is fellelhetők. Emellett beálló görgőscsapágyak, lineáris modellek, telegörgős és négypont érintkezésű csapágyak is rendelkezésünkre állnak. Kínálatunkban külön kategóriába soroltuk a szerszámgép, valamint az autós csapágyakat, a könnyebb keresés végett.

 

A gördülőelemek típusa szerint a csapágyakat görgős vagy golyós változatokba soroljuk, míg terhelés alapján axiális, radiális vagy mindkét terheléshez megfelelő, sőt, egy- vagy kétirányú terhelést felvenni tudó modellek közül is válogathatunk. Csere esetén viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen a csapágyakon fellelhető egy kód, amely alapján megtalálhatjuk a megfelelő modellt. Kezdőoldalunkon méret és cikkszám szerinti csapágykeresőnkkel gyorsan rátalálhat arra a termékre, amire szüksége van!

 

Peremes kivitelezés sokféle csapágytípus esetében előfordul, például ilyen a hengergörgős, a tűgörgős, valamint a feszítőcsapágy is. A perem előfordulása a belső és a külső gyűrűn is lehetséges.

 

A csapágyházak típusai

 

A minőségi csapágyházaknak széles választékát kínáljuk. Az álló csapágyházak talán a legszélesebb körben használatos változatok, nagyon sok esetben alkalmazzák őket. Ezen a típuson belül is többféle modellt találhatunk, melyek közül mindegyiknek megvan a maga relevanciája. SN, SNL, SE és SED változatok is elérhetők, ahogy ezek mellett még hosszan sorolhatnánk a különböző modelleket, és nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő változatot alkalmazzuk. Bizonytalanság esetén keresse bátran ügyfélszolgálatunkat!

 

A peremes csapágyház jellemzői

 

A csapágyházakat éppúgy széles típus- és méretválasztékban állítják elő, mint a csapágyakat magukat. Mivel nagyon sokféle felhasználási területen kell megfelelniük, ezért ez egész egyszerűen nem is lehet másként. Az egyik fajtájuk a peremes csapágyház, amely mind szerelhetőségében, mind megbízhatóságában abszolút teljesíti a felé támasztott elvárásokat.

 

Gyakran alkalmazzák mezőgazdasági gépekben, az élelmiszer-feldolgozó iparban alkalmazott eszközöknél, valamint belső szállítóberendezések esetén is igen gyakran erre a változatra van szükség.

 

Hasznos kiegészítők

 

A csapágyház mellett egyéb kiegészítőkre is szükségünk lehet, ilyenek például a különféle tömítések, szorítóhüvelyek, lehúzóhüvelyek, tengelyanyák, biztosítólemezek. Nézze meg kínálatunkat!