Blog

A 6200 csapágy jellemzői

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.09.21 10:29
A 6200 csapágy jellemzői

Az egyik leggyakoribb csapágy

A csapágyak között sokféle típus van, így laikusként komoly elakadásként szembesülhetünk időnként azzal, hogy mit és mire is kell és lehet használni. Bár jellemzően - nem hozzáértőként - leggyakrabban cserére van szükség, azért még ilyenkor is elkél némi tudás, ha csapágyat szeretnénk vásárolni, mégpedig azért, hogy a megfelelő modellre, illetve változatra essen a választásunk. Ebben a bejegyzésben a 6200 csapágy kerül bemutatásra, amellett, hogy javaslunk választási szempontokat, s elhelyezzük a csapágyak típusai között is ezt a fajtát.

 

Mit tudhatunk általában a csapágyakról?

 

Nos, az alapvető felépítés talán nem ismeretlen senki számára, de azért, hogy tudjuk, miről is beszélünk pontosan, vegyük át a főbb pontokat! 

 

A gördülőcsapágy az, amiről beszélünk, amikor csapágyakat emlegetünk. Hatalmas tapasztalattal a hátunk mögött, s gyakorlatilag az első online webáruházként ezen a területen, szinte minden megtalálható nálunk, a kommersz termékektől kezdve egészen a speciális darabokig, ezért érdemes nálunk kezdeni a keresgélést. Ha bizonytalan vagy elakadt a folyamat során, telefonos vagy e-mailes elérhetőségeinken minden vonatkozó kérdésben szívesen segítünk.

 

A gördülőcsapágy két gyűrűből és közte a gördülőtestekből, valamint a kosárból áll. Utóbbi a zavartalan gördülés biztosításában játszik szerepet. A gördülőtestek két nagy csoportba sorolhatók, az egyik típusú csapágygolyók felhasználásával, míg a másik változat a görgők segítségével látja el a feladatát. 

 

A 6200 csapágy a golyóscsapágyak közé tartozik, abból is a mélyhornyú golyóscsapágyak táborát erősíti, az axiális csapágyakkal, valamint a ferde hatásvonalú csapágyakkal egyetemben. A tűcsapágy, a hengercsapágy, a hordógörgős csapágy és a kúpcsapágy a görgőscsapágy változatai.

 

A csoportosítás további szempontjai

 

További csoportosítás a terhelési irányok szerint alakul, ennek alapján radiális és axiális csapágyakat különböztethetünk meg. A gördülőtestek lehetnek egysorosak vagy többsorosak is, ez az előbb felsorolt csoportokon belül is változó lehet.

 

Egyes gördülőcsapágyakat szét lehet szerelni, míg másokat nem, ez fontos kérdés lehet az alkalmazás során. A különbség abból adódik, hogy a gyűrűk lehúzhatóak vagy fixen rögzítettek. Természetesen további felosztások is elképzelhetőek, például a terhelhetőség nem csupán egyirányú lehet. Ezenfelül vannak kifejezetten speciális célokra megfelelő változatok is.

 

A mélyhornyú golyóscsapágy és a 6200 csapágy jellemzői

 

A mélyhornyú golyóscsapágy felépítése viszonylag egyszerű, ennek köszönhetően könnyen és kedvező árfekvés mellett alkalmazható csapágyfajta. Fontos jellemzőnek számít emellett az is, hogy karbantartásra gyakorlatilag nincs szükség, ami még tovább növeli az előnyeit. Mezőgazdasági gépekben, de akár robogó, illetve motorkerékpár szerelésekor is szükségünk lehet rá.

 

A mélyhornyú csapágyaknak többféle változata van, és a méret is sokféle lehet, ezért a kiválasztásnál minden termékjellemzőt érdemes megvizsgálni, hogy a vásárolt termék megfeleljen az elvárásainknak. Létezik egysoros és kétsoros felépítésű is, a 6200 csapágy az egysorú mélyhornyú golyóscsapágyaknak az egyik modellje.

 

Amikor golyóscsapágyat választunk, fontos figyelni egyrészt a csapágy jellemző tulajdonságaira, a méret mellett például a terhelhetőségre, de ugyanilyen fontos az is, hogy pontosan milyen szerkezetben és milyen körülmények között szeretnénk alkalmazni. A kiválasztás gondos körültekintést igénylő feladat.