Blog

Fűnyíró ékszíjak – hogyan válasszunk?

onlinecsapágybolt
onlinecsapágybolt
2022.08.17 09:15
Fűnyíró ékszíjak – hogyan válasszunk?

Mi a különbség a fűnyíró traktor és a normál ékszíj között?

 

A fűnyíró ékszíjak elengedhetetlen részei a fűnyíró traktoroknak, ezek nélkül nem tud működni a szerkezet. Többféle oka is lehet annak, hogy az ékszíj cserére szorul, s ezek közül olyan is akad, amely ellen van lehetőségünk tenni, amennyiben betartunk bizonyos használati javaslatokat. Természetesen szabályszerű használat mellett is előfordul egy idő után, hogy egy ékszíj cserére szorul, ilyenkor fontos, hogy a megfelelő darabot válasszuk. 

 

Ezekben a kérdésekben segítjük kedves vásárlóinkat, hogy egyrészt elkerülhessék a felesleges beruházásokat, másrészt szükség esetén ideális döntést hozhassanak a rendelés és vásárlás folyamán.

 

A fűnyíró ékszíjak élettartama függ a használattól

 

A címben megfogalmazott állítás többféleképpen is értelmezhető. Hiszen egyrészt minden mozgó alkatrész, összetevő ki van téve egy bizonyos mértékű kopásnak, s ez alól a fűnyíró ékszíjak sem kivételek, másrészt a nem megfelelő alkalmazás nyilvánvalóan jelentős hatást gyakorol a gép állapotára is.

 

A fűnyíró traktorok masszív és erős, nagy teljesítménnyel bíró szerkezetek, ez pedig a tulajdonosaikat, használóikat időnként arra sarkallja, hogy olyan szituációkban is bevessék őket, amelyeket nem nekik találtak ki. Alapvetően az erő ugyanis nem teszi alkalmassá őket arra, hogy nagyon magas növényzet levágásával is megbirkózzanak, ahhoz más eszközöket érdemes választani. 

 

A fűnyíró traktor késeit megakasztja a túlságosan magasra nőtt fű és gaz, s az ékszíjak csúszni kezdenek a tárcsákon, míg végül túlmelegszenek, elszakadnak. Ebben az esetben pedig kizárólag az ékszíj cseréje után tudjuk használni újra kedvenc traktorunkat.

 

Természetesen az alkalmazás gyakoriságától és intenzitásától függően is idővel elkophatnak az ékszíjak, ám szinte folyamatos használat mellett is legalább egy évet illik bírniuk anélkül, hogy bármilyen probléma adódna velük. Ehhez érdemes minőségi termékeket választani, amilyenekkel mi is várjuk kedves vásárlóinkat webáruházunk kínálatában.

 

A fűnyíró traktorokon használt szíjak egy részét kuplungszíjnak is nevezik, mert a hajtás aktív és inaktív állapota az ékszíj megfeszítésével és lazításával történik. Ezek speciális bevonattal vannak ellátva ( kevlár ) illetve kevlár erőhordozószállal vannak megerősítve. Minden esetben a méreteik coll méretek ( 3L, 4L, 5L ékszíj sorozatok ). Kialakításuknak köszönhetően jólk bírjáka hőt és a lökésszerű terheléseket. Nem pótolhatóak a klasszikus hajtásra tervezett ékszíjakkal, amennyiben méretileg megfelelőnek is tűnnek,élettartamuk töredéke az eredetileg ide tervezett kuplungszíjaknak.

 

Mi is az az ékszíj?

 

Ékszíjból persze sokféle típus létezik, hiszen sokféle eszköz, gép működéséhez szükségünk van rájuk, ám nem mindegyikbe illik ugyanaz a típus vagy gyártmány. Vannak fogazott, illetve dupla ékszíjak, átlapolt és bordás változatok, s még hosszan sorolhatnánk. A típusok közül az egyik kategóriát maguk a fűnyíró ékszíjak jelentik.

 

A minőséget garantálják a kínálatunkban is megtalálható Megadyne ékszíjak, hiszen a gyártó az egyik legismertebb a piacon, s gyakorlatilag minden fajtájú ékszíjat megtalálhatunk termékei között. A színvonalat tekintve három különböző szinttel kedveskednek a felhasználóknak, az alap minőség mellett normál és prémium változatot is kínálnak, így minden igényt maximális mértékben ki tudnak elégíteni.

 

A három minőség közül érdemes aszerint választani, hogy milyen gyakran és milyen teljesítmény mellett működtetjük az adott gépet, amelyben az ékszíjat alkalmazni szeretnénk. 

 

Hogyan érdemes választani?

 

Webáruházunkban szűrőkkel segítjük a válogatást széles kínálatunkban, így meggyorsítva a válogatás és kiválasztás folyamatát. Az oldal bal felén a márkák, a kategóriák, a minőség szerint egyaránt lehetőség van szűkíteni a találati listát, ahogy aszerint is, hogy melyik raktárból elérhető az adott termék.

 

A méretek nagyon fontosak az ékszíjak esetében, ezért mindenféleképpen javasoljuk, hogy a vásárlás előtt a termék adatlapján található részletes információkból és paraméterekből is tájékozódjon. Nézze meg teljes kínálatunkat, ha pedig kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken!